Különórám a Tópark Játszóházban

Tesztelésre indult a Különórám.hu csapata – ezúttal támogatónk, a Tópark Játszóház eszközeit próbálták ki a leghozzáértőbbek: a gyerekek. Előzetesen is azt tartottuk a legvonzóbbnak, hogy az egész helyszín privát bérelhető – egyik legkisebb munkatársunk épp ezt fogalmazta meg játék közben:)

Várkonyi Lászlóval, a Tópark Játszóház vezetőjével beszélgettünk.

Különórám a Tópark Játszóházban

Eljöttünk hozzátok fotózni-videózni – a gyerekeket is épp az fogta, meg, ami minket: itt minden a miénk lehet pár órára. Ráadául a környékkel kapcsolatban is az jut eszembe, hogy egy egész saját gyereknapot lehet itt tartani… Én nem ismerek másik ilyen helyet – ti igen?

Próbáltunk utánajárni – egész Magyarországon egyetlen hasonlót találtunk, de az sem ilyen volumenű. Úgyhogy mondhatjuk, hogy – amennyire tudjuk – egyediek vagyunk.

Bár a képeken és a videón látszik, mi minden van nálatok, azért mondjuk el, mekkora a játszóház, hányan férnek el egyszerre…

Az épületrész 120 négyzetméter, maga a játszóvár emeletes, kétszer 40 négyzetméter. Van benne labdamedence, csúszda, bokszzsákok, “mosóhenger” – nem vagyok biztos a hivatalos elnevezésekben:) Sok olyan eszközünk is van, ami nincs a nagy játszóházakban sem: például a sínen guruló kiskocsi. Emellett itt a nagy trambulin, a “járgányok”, a szivacsállatok, és a különterem. Volt már 50-60 fős csoport is nálunk – ilyenkor a gyerekek egy része ugra-bugrál, a másik csapat pedig kézműveskedhet, rajzolhat, társasozhat vagy akár mozizhat a különteremben.

Biatorbágyon, a tó mellett vagytok. Elsőre nem igazán tudtam hova tenni a helyszínt, kellemes meglepetésként ért, hogy Budapestről pár perc ideérni, ráadásul itt a nagy, ingyenes parkoló… Mihez érdemes viszonyítani, honnan vagytok legkönnyebben megközelíthetők?

Igen, az M1-es autópályának szinte a legelején vagyunk – talán a Törökbálinti, vagy Budaörsi bevásárlóközpontokat ismerik a legtöbben; ezektől 3-5 percre lehetünk autóval… Busz is jön egyébként erre Kelenföldről. Az M0 felől pedig nagyon könnyű eljutni hozzánk.

Vakond és Panda Biatorbágyon

Láttam a weboldalatokon, hogy pénteken és hétvégén nyilvános nyitvartásotok is van – gondolom, ezt a privát események felülírják…

Igen, napijeggyel is lehet jönni hozzánk péntek délután, és hétvégéken. Ha a privát bérlések miatt ezek az időpontok túl sokszor foglaltak, hétköznap is kinyitunk.

Vakond és Panda a Tópark Játszóházban

A különterem nyilván elsősorban szülinapozásra van kitalálva, de más elképzelésről is beszélgettünk…

Igen – akár üzleti megbeszélésekre is alkalmas lehet: miközben a felnőttek “meetingelnek”, a gyerekek sem unatkoznak, hiszen kint játszanak. Tizenöt-húsz fő is kényelmesen le tud ülni asztal mellé, és rugalmasan alakítható az elrendezés. Van egy elég nagy kivetítőnk – ezen egy szülinapon nagyon hangulatos a családi felvételeket elindítani, az üzleti megbeszéléseken jól jön a prezentációhoz, a kicsik pedig bármit “mozizhatnak”.

Különórám a Tópark Játszóházban

Így nyáron táboroztatásra is kiadjátok a helyszínt. Ott már nem csak két-három órára kell elfoglalni a gyerekeket, hanem egész nap, ráadásul a szülők szeretnék, ha sokat lenne a gyerek levegőn… Itt válik fontossá a környék – bemutatnád, hogy mi mindent lehet csinálni a mellettetek lévő területen?

Igen, 15-20 gyerek számára nagyon élvezetes, színes tábort lehet nálunk szervezni. Több hektárnyi föld vesz körül bennünket. Van itt teqball pálya, teniszpálya, tengópálya, kosárpálya, focipálya, és maga az óriási tó sétányon járható körbe. Mindemellett pedig van egy kültéri játszótér is, igazán egyedi eszközökkel.

Vakond és Panda focizik Biatorbágyon

Saját tábort is tartotok?

Idén még nem, de van ilyen tervünk. Viszont különóra-tartókat szeretettel várunk: egy-egy tematikus táborra nagyon alkalmas a helyszínünk, és ilyen típusú megkeresésekre nagyon kedvező árakat kínálunk.

Kosárlabda Vakonddal és Pandával

Év közben, hétköznap pedig óvodáknak, iskoláknak ajánljátok a játszóházat…

Igen, ahogy beszélgettünk is róla, nagyon jó ajándék lehet egy csoportnak-osztálynak különböző versenyek díjazására. Ezzel kapcsolatban nyitottak vagyunk mindenféle együttműködésre is – ha egy iskola-óvoda segít a népszerűsítésünkben, vagy rendszeresen járnának hozzánk, kedvezménnyel adjuk ki nekik a játszóházat.

A Különórám.hu-n is tervezünk olyan kampányt, amiben Ti lesztek az ajándék…;)

Nézzétek meg a helyszínről szóló videó-összeállításunkat is!

Kapcsolódó bejegyzések