Úristen Évike Tudsz írni

Anyukám és apukám világ életében újságíró volt – egész gyerekkoromban azt hallgattam, hogy “csak az ne legyél…!” Aztán huszonévesen, a gazdasági főiskola után arra jutottam, hogy egy munka tudna érdekelni: az újságírás…

Gimnázium után dolgoztam mindenfélét: hostesskedés, turisták fotózása éttermekben esténként, aztán laborálás és a fotójukkal ellátott tányér árulása… Lettek “rendes munkahelyeim” is, köztük nagy “álommulti” is, ahol (különféle fantázia-pozícióneveken) titkárnő voltam.

A főiskolát (akkori nevén “KVIF”-et) már munka mellett végeztem, de még mindig tartott a “mi legyek, ha nagy leszek?” útkeresés.

Sok-sok rágódás után jött a megvilágosodás: az újságírás lenne az az életforma, ahogy el tudnám képzelni a napjaimat és hosszú távon is élvezni tudnám a munkát.

Anyukám rengeteg gyakornokot betanított a pályafutása során; ahogy nekik, nekem is adott pár próbafeladatot, hogy aztán majd átbeszéljük, mit kéne máshogy csinálni…

Aztán megírtam az első próbafeladatokat, izgatottan vártam, amíg átolvassa… És ekkor jött az elkeseredett mondat: “Úristen, Évike, te tudsz írni!” (A hangsúly alapján mondhatta volna azt is, hogy “Jajj, ne…!”)

Ezek után jött a MÚOSZ felsőfokú újságíró suli, amit imádtam. Utána véletlenek sorozatának köszönhetően írhattam a (“régi”) origo egészség-nek, majd főszerkesztője lehetettem egy komoly (és nehéz) egészségügyi témájú weboldalnak.

A “mélyvíz” jól működött, nagyon-nagyon szerettem a komplex kihívásokat, az együttműködések kialakítását, és legjobban a sok-sok interjúkészítést.

A nehéz téma (daganatos betegségek) egy idő után annyira nyomasztóvá vált, hogy fájó szívvel felálltam, és otthagytam az addigra már egyre elismertebb és népszerűbb oldalt.

Ezután jött a Különórám.hu ötlete – hogy hasonló módon dolgozhassam, csak vidámabb területen…

Aztán pedig – ahogy az újrainduláskor ezt megírtam – jó sok munkával felépítettem és 2010-ben elindítottam a “régi” Különórám.hu-t, amit egy új baba (Rita, a kislányom) érkezése miatt félretettem. Az egy-két év kiesés miatt viszont gyakorlatilag szinte elölről kellett kezdeni az építkezést, hogy technikailag és design-ban felvegye a versenyt a mai weboldalakkal.

Az újjáépítés – a marketingesünk hasonlatával élve – kb. olyan, mintha ledózeroltuk volna a régi házat, és most az alapoktól kezdenénk…

Itt tartunk most – viszont már nem “egyszemélyes hadseregként” működik az oldal, hanem imádnivaló csapat vesz körül, akikkel inspiráljuk egymást.

Az álmunk, hogy olyan tartalmakat gyárthassunk a Különórám.hu-ra – és a megrendelők egyéb felületeire – aminek mindenki örül, mi pedig büszkén nézegethetjük😊 Mondjuk az se baj, ha mindez termel annyit, hogy gondtalanul élhessünk😉

Ha van olyan téma, amiről szívesen adnál interjút, keress a szerkeszto@kulonoram.hu e-mail címen vagy a 06205227406-os telefonszámon, és válassz a különböző írott megjelenési lehetőségeink közül! Így több legyet üthetsz egy csapásra, hiszen az interjút egyeztetés után a saját felületeiden is fel tudod majd használni.

Kapcsolódó bejegyzések