“A fogyatékossággal élők nagyon nagy mélységeket és magasságokat éltek meg. Ha ezekből művészeti alkotás születik, akkor az egy gyönyörűséges gyémánttá válik, és tulajdonképpen a világot fogja segíteni” – mondta Pásztor Anna énekesnő a legtehetségesebb pályázók kiválasztásáról szóló összeállításban.

A feladat az Anna and the Barbies együttes “Márti dalának” feldolgozása volt. Nézzétek meg a tíz legjobban sikerült alkotást, és hogy mi alapján választotta ki közülük Anna és mentortársa, Szebényi Dániel zenei producer azokat, akik részt vehetnek a három hónapos mentorprogramban!

A programot szervező Civilút Alapítvány elnökével, Ruttkay Rékával az Esély Sportnap rendezvényén találkoztunk. Kérdésünkre elmesélte, mi mindent kapnak majd a fogyatékossággal élő művészjelöltek a program során, mik a rövid- és hosszútávú célok.

“Pont tegnap volt a program egyik fontos állomása: a sajtóeseményünkön a nagyközönségnek is bemutattuk a három kiválasztott mentoráltat.

2023. november 20-án jelentettük be a Varázsceruza Tehetségkutató indulását, október 20-ig jelentkezhettek rá a pályázók. Fogyatékossággal élő művészjelölteknek hirdettük meg a programot, ezúttal zenei területen: énekeseket, dalszerzőket kerestünk. Fantasztikus pályamunkák érkeztek – estéről estére az volt a kollégáimmal a kikapcsolódás, hogy megnéztük a beküldött videókat. Mindig nagyon megmelengette a szívünket. Mindenki újragondolta a “Márti dalát”; volt aki csak elénekelte, volt, aki újrahangszerelte, de mindegyikből csodálatos feldolgozás született, mindegyik óriási érték önmagában.

Úgyhogy nehéz volt a mentorok dolga, mikor ki kellett választaniuk a három bejutót. A mentoráltak három hónapon keresztül – 2023. december 1. és 2024. február 29. – között részt vesznek egy zenei fejlesztési programban, ahol neves szakemberek, többek között a két mentor, Szebényi Dániel zenei producer, a godfater. együttes frontembere, és Pásztor Anna énekesnő fog velük foglalkozni. Emellett a műhelymunkákba, a különböző típusú fejlesztésekbe más szakembereket is be fognak vonni hétről hétre.

Tartalomgyártással is készülünk: minden héten be fogunk számolni a munkájukról a nyilvánosság előtt, összevágott videókban és írásos formában is, annak érdekében, hogy minél több cég támogatását el tudjuk nyerni a programhoz. Azon túl, hogy ezt a mentorprogramot biztosítjuk, ösztöndíjat is kapnak a résztvevők, és a vállalatok segítségével koncerteket is szeretnénk nekik szervezni március után.

Március közepén lesz az a bemutató koncert, amin a két új dalszerzeményüket és a “Márti dalának” a feldolgozását fogják bemutatni. Közösen, együttesként fognak dolgozni három hónapon keresztül, és az a feladatuk, hogy Anna és Dani segítségével két új szerzemény szülessen, valamint legyen egy közös feldolgozás a Márti dalából.

Úgyhogy nagy izgalommal várjuk, hogyan fejlődnek majd hétről hétre, és mindenképpen mindenkiről be fogunk számolni.”

A Varázsceruza facebook oldalán folyamatosan tájékozódhattok a legfrissebb eseményekről.

Ha kíváncsiak vagytok a mentoráltakra, itt találjátok a bemutatkozásukat.

Kapcsolódó bejegyzések